Historia

Lång tradition

Floradix Blutsaft har en lång tradition i både Sverige och ute i Europa. Blutsaft kom redan på 50-talet och har sålt i Sverige i över 60 år. Den har hela tiden ökat i popularitet och blivit en produkt som använts i generationer. Flera företag har försökt kopiera Blutsaft, men faktum kvarstår Floradix Blutsaft är orginalet och kan inte kopieras! 

 

Varför heter det Blutsaft?

Blutsaft betyder "Blodsaft" på tyska, vilket man kan översätta till "Järnsaft". I andra länder kallas Blutsaft för Floradix, vilket egentligen är namnet för Blutsaft även i Sverige. Men av tradition och ren vana har ordet Blutsaft fastnat i våra svenska hjärtan och därav fortsätter vi kalla den för just Blutsaft (även om vi behållit Floradix i namnet).

 

Tillverkas i Tyskland

Blutsaft tillverkas av en av världens ledande producenter av naturläkemedel och kosttillskott, Salus-Haus i Tyskland.

Salus-Haus grundades 1916 av Med. Dr. Otto Greither. Med naturen som bas startades utvecklingen av kosttillskott och naturläkemedel. Idag drivs företaget av sonen till grundaren, Otto Greither. 2003 belönades hans insatser för natur och miljö med priset som årets EKO-chef av WWF, Världsnaturfonden, Tyskland.

 

Noga utvalda, naturliga ingdredienser

Floradix Blutsaft är tillverkat av utvalda, naturliga & rena råvaror. Till mestadels odlas örterna ekologiskt, eller kommer från kontrollerade vilda bestånd. Alla örter och fruktjuicer genomgår noggranna laboratorieundersökningar innan de godkänns för att användas i produktionen, som sker enligt GMP-standard (Good Manufacturing Practices).

 

Hög kvalitet och inga tillsatser

Du kan lita på att Salus aldrig gör avkall på kvalitet eller renhet. Floradix Blutsaft är gjort på örter med hög halt av aktiva ämnen och naturliga fruktsafter. Dessutom innehåller Floradix Blutsaft inte några tillsatser och är fri från alkohol, konserveringsmedel samt syntetiska färg- och smakämnen!