Produkter med kvalité

Salus använder sin långa erfarenhet inom vitaminer, mineraler och örter till utveckling av både befintliga och nya produkter. Företagets ständiga krav på renhet och miljötänkande, från råvara till färdig förpackning, gör att produkterna är mycket uppskattade av konsumenter runt om i världen. Salus Haus har idag ett brett sortiment som säljs i över 60 länder, världen runt och Floradix Blutsaft finns i de flesta av dessa länder.

Salus-Haus startade 1916

Just när den 43-årige läkaren Otto Greither skulle öppna sitt sanatorium blev han sjuk och därmed en av sanatoriets första patienter. Året var 1910.

Han utvecklade en terapi efter egna ideér och blev frisk. Dessa teorier blev grunden till en bok, Salus-kuren (salus är latin och betyder hälsa) och denna bok såldes i flera hundra tusen exemplar. Medan Otto Greither drev sitt sanatorium skrev han flera böcker och 1916 utvecklade han sin verksamhet ytterligare genom att starta Salus-Haus. Företaget tillverkade de teer och preparat han själv behövde.

 

Gamla traditioner – modernt miljötänkande

Idag ligger huvudkontoret i Bruckmühl, vid foten av de bayerska alperna och på bekvämt avstånd till München. Salus är nu en koncern som tillverkar många olika typer av produkter. Företaget ägs och leds sedan många år av sonen Otto och man har dotterbolag eller agenter i i många länder världen över. I Sverige är det Midsona Sverige som är återförsäljare.

 

Ekologiska odlingar

Huvuddelen av de råvaror som används kommer från egna ekologiska odlingar eller kontraktsodlingar. Detta ger bättre möjligheter till kontroll av råvarorna, eftersom man kan övervaka jordens och utsädets kvalitet samt bevattning. Det är därmed mycket lättare att kontrollera att inte pesticider (insektsgift) och herbicider (ogräsmedel) används.

 

Höga kvalitetskrav

Salus egna krav är att högst 10% av vad myndigheterna tillåter av föroreningar får finnas. Därför har man satsat mycket hårt på att det egna laboratoriet och dess personal skall vara av högsta klass. Redan 1976 började man tillverka enligt GMP-normer (Good Manufacturing Practice) och sedan har man succesivt förbättrat produktionen med målsättningen att alltid klara de ökande kraven med god marginal. Sedan många år tillbaka uppfyller man även kraven för GLP (Good Labratory Practice).

Denna stränga kvalitetskontroll har resulterat i att Salus idag levererar råvaror till läkemedelsindustrin samt till sina konkurrenter.