Hitta svaren på vanliga frågor

Frågan bör besvaras av den läkare som övervakar ditt totala näringsintag. Som framgår av råvaruspecifikationen innehåller Floradix Blutsaft, utöver vissa frukt- och bärsafter även honung, druvsocker och fruktos som uppgår till ca 17,27 g per 100 ml Blutsaft. En dagsdos på 20 ml innehåller således ca 3,5 g socker per dag, en mängd som sannolikt kan tolereras av många diabetiker.
Blutsaft innehåller extrakt från vetegroddar och detta extrakt innehåller gluten. Vi kan därför inte rekommendera Blutsaft till de som har glutenintolerans. Däremot vet vi via analyser att halten gluten i produkten är låg och många konsumenter med glutenintolerans vittnar om att de kan använda Blutsaft utan problem. Är man glutenintolerant och vill testa Blutsaft rekommenderar vi att man är försiktig och ökar dosen succesivt
Det anses allmänt att sk hemjärn, dvs animaliskt järn som finns i bl a svinblod, är det lättaste att ta upp. I vegetabiliska och flytande produkter, som Floradix Blutsaft, kan man inte använda animaliska produkter. Av de vegetabiliska varianterna anses tvåvärt, organiskt bundet järnglukonat att föredra. Upptaget av järnglukonat har i studier visat sig vara nästan 25 % vilket är det bästa upptaget som uppnåtts från flytande järntillskott. I Floradix Blutsaft har vi blandat järnglukonat i en unik jästlösning som effektivt absorberas av kroppen. Dessutom innehåller produkten vitamin C som är en förutsättning för att kroppen ska absorbera järn.
Ägg, kaffe, te, mjölkprodukter och kakao är exempel på livsmedel som försvårar järnupptaget. Därför bör du inte äta dessa livsmedel i samband med (upp till två timmar före eller efter) att du tagit ett järntillskott.
Livsmedel som är rika på C-vitamin, kött och fisk ökar kroppens förmåga att ta upp järn.
Floradix Blutsaft orsakar inte förstoppning. Eftersom kroppen har lätt att ta upp järnet i Blutsaft kommer förhållandevis lite oupptaget järn att påverka tarmsystemet. Tack vare det uppstår endast lite eller ingen irritation på tarmarna och därför inte heller någon förstoppning. Dessutom innehåller Floradix Blutsaft en unik kombination örter som är gynnsam för magen.
Detta är på grund av det låga upptaget av järn hos de flesta järntillskott. Då transporteras stora mängder oupptaget järn i tarmarna för att avlägsnas. Detta oupptagna järn irriterar tarmsystemet. Irritationen får tarmarna att dra ihop sig och förstoppning uppstår.
Nej, Blutsaft innehåller färger och smaker från naturen och är fri från konserveringsmedel. Eftersom Blutsaft inte innehåller alkohol eller andra konserveringsmedel ska flaskan förslutas väl och förvaras i kylskåp. Innehållet i en öppnad flaska bör förbrukas inom 4 veckor.
Nej. Blutsaft innehåller honung som klassas som en animalisk ingrediens. I övrigt är ingredienserna vegetabiliska - extrakt från välkända örter, grönsaker och frukter. Vegetabilierna kommer från kontrollerade odlingar där de odlas utan användning av kemiska gödnings- och bekämpningsmedel.