Floradix Blutsaft lanserades redan på 1950-talet och har sålts i Sverige i över 70 år. Blutsaft har hela tiden ökat i popularitet och blivit en produkt som använts i generationer. Blutsaft produceras i Tyskland av Salus-Haus, en av världens ledande producenter av naturläkemedel och kosttillskott, med anor från 1900-talets början.

blutsaft_rölleka.jpg

Salus-Haus grundades 1916

Året var 1910 just när den 43-årige läkaren Otto Greither skulle öppna sitt sanatorium blev han själv sjuk och därmed en av sanatoriets första patienter. Otto utvecklade en terapi efter egna ideér och blev frisk. Dessa teorier blev grunden till hans bok, Salus-kuren (salus är latin och betyder hälsa), vilken såldes i flera hundra tusen exemplar. Medan Otto Greither drev sitt sanatorium skrev han flera böcker och 1916 utvecklade han sin verksamhet ytterligare genom att starta Salus-Haus. Företaget tillverkade de teer och preparat som han själv behövde.

Ledande producent av naturläkemedel och kosttillskott

Idag är Salus-Haus en av världens ledande producenter av naturläkemedel och kosttillskott och företaget drivs av sonen till grundaren, Otto Greither. 2003 belönades hans insatser för natur och miljö med priset som årets EKO-chef av WWF, Världsnaturfonden, Tyskland. Företaget har dotterbolag eller agenter i många länder världen över. I Sverige är Midsona Sverige återförsäljare av produkterna.

Sålts i över 70 år

Floradix Blutsaft - en produkt med lång tradition. Floradix Blutsaft lanserades redan på 1950-talet och har sålts i Sverige i över 70 år. Den har hela tiden ökat i popularitet och blivit en produkt som använts i generationer. Flera företag har försökt kopiera Blutsaft, men faktum kvarstår: Floradix Blutsaft är orginalet och kan inte kopieras!

Varför heter det Blutsaft? Blutsaft betyder "Blodsaft" på tyska, vilket man kan översätta till "Järnsaft". I andra länder kallas Blutsaft för Floradix, vilket egentligen är namnet för Blutsaft även i Sverige. Men av tradition och ren vana har ordet Blutsaft fastnat i våra svenska hjärtan och därav fortsätter vi kalla den för just Blutsaft (även om vi behållit Floradix i namnet).

Blutsaft_products500x371.jpg

Noga utvalda ingredienser

Floradix Blutsaft är tillverkat av noga utvalda råvaror. Till mestadels odlas örterna ekologiskt, eller kommer från kontrollerade vilda bestånd. Alla örter och fruktjuicer genomgår noggranna laboratorieundersökningar innan de godkänns för att användas i produktionen, som sker enligt GMP-standard (Good Manufacturing Practices).

Man började tillverka enligt GMP-normer redan 1976 och sedan har man successivt förbättrat produktionen med målsättningen att alltid klara de ökande kraven med god marginal. Sedan många år tillbaka uppfyller man även kraven för GLP (Good Laboratory Practice). Detta ger bättre möjligheter till kontroll av råvarorna, samt att man kan övervaka jordens och utsädets kvalitet och bevattning. Det är därmed även mycket lättare att kontrollera bekämpningsmedel. Denna stränga kvalitetskontroll har resulterat i att Salus idag levererar råvaror till läkemedelsindustrin samt till sina konkurrenter.

Hög kvalitet

Du kan lita på att Salus aldrig gör avkall på kvalitet eller renhet. Floradix Blutsaft är gjort på örter och naturliga fruktjuicer. Dessutom är Floradix Blutsaft fri från alkohol, konserveringsmedel samt syntetiska färg- och smakämnen.